Witaj, Nieznajomy!
Wspomaganie powtarzalnego przygotowywania żywności wysokiej jakości Realizacja obowiązku podawania na etykietach kraju pochodzenia (Country of Origin Labeling - COOL) i innych przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności staje się coraz bardziej złożona. Urzędy państwowe i duże sieci handlowe wprowadzają coraz bardziej rygorystyczne uregulowania i wymagają podawania coraz bardziej szczegółowych informacji.
Wspomaganie powtarzalnego przygotowywania żywności wysokiej jakości Realizacja obowiązku podawania na etykietach kraju pochodzenia (Country of Origin Labeling - COOL) i innych przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności staje się coraz bardziej złożona. Urzędy państwowe i duże sieci handlowe wprowadzają coraz bardziej rygorystyczne uregulowania i wymagają podawania coraz bardziej szczegółowych informacji.
Wywiązywanie się z obowiązku zapewniania bezpieczeństwa żywności jest dodatkowo komplikowane przez wzrastającą globalizację, zarówno po stronie zaopatrzenia, jak i dystrybucji oraz zróżnicowanie przepisów i wymagań w różnych krajach. Bezpieczeństwo, dokładne etykietowanie i identyfikowalność żywności nabiera coraz większego znaczenia. Podejmowanie działań zapewniających bezpieczeństwo wyrobów spożywczych, poczynając od składników, a na stołach konsumentów kończąc, musi być najważniejszym priorytetem producentów w branży spożywczej.